Grote Maten Schoenen

grote maten herenkleding plus man

Grote maten schoenen, als je op grote voet moet leven

De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft schoenmaat 39. De gemiddelde man draagt maat 42. Het is een feit dat de gemiddelde Nederlander steeds langer wordt. Ook de schoenmaat, zowel bij dames als heren, houdt gelijke tred met deze trend. We kennen ze allemaal, de mensen om ons heen die gezegend zijn met grote voeten. We komen steeds meer vrouwen tegen met maat 42 en ook mannen met maat 48 of nog hoger zijn al heel lang geen uitzondering meer. Dan is het toch vreemd dat een bezoek aan schoenenwinkels in winkelcentra leert dat er voor mensen die letterlijk geen andere keuze hebben dan op grote voet te leven, nauwelijks een aanbod te vinden is.

Grote maten schoenen, makkelijk online bestellen

De gemiddelde winkelier zal in zijn schappen voornamelijk hardlopende producten hebben staan, in gangbare uitvoeringen. Dit speelt totaal niet bij een online leverancier van schoenen. Als een fabrikant aangeeft dat hij ook extra grote maten schoenen levert, neemt de online leverancier ze op in het assortiment. Sterker nog, een aantal online leveranciers heeft de grote maten schoenen, net als kleding in grote maten, ontdekt als belangrijke nichemarkt. Met een totaalaanbod voor diegenen die gewoon een maatje meer nodig hebben, zijn ze verzekerd van een trouwe klantenkring, die nu vanuit het comfort van hun eigen huis kunnen bestellen wat ze willen, zonder stad en land ervoor af te lopen.

www.ullapopken.nl

Schoenen in grote maten, wat wel en wat niet doen?

Of het nou om schoenen of kleding gaat, het is slim om bij het samenstellen van je outfit altijd te kijken of een schoen of kledingstuk jouw mooie en sterke punten accentueert. Zijn je voeten groter dan gemiddeld, kies dan zeker niet voor skinny jeans, omdat je voeten hierdoor nog langer lijken. Kies juist voor donkere kleuren, omdat je voeten hierdoor de indruk wekken iets kleiner te zijn. Dames met grote schoenmaten zijn vaak ook lang. Hoge hakken zijn dan misschien niet de beste keuze. Gelukkig zijn ook hele elegante en vrouwelijke schoenen te vinden met een lage hak. Probeer eens sandaaltjes met een lichte hak en ofwel een brede band, ofwel kleine bandjes om je wreef. Hierdoor wordt het beeld van een lange wreef gebroken en lijken je voeten kleiner.

Veel modieuze herenschoenen hebben een mooie Italiaans uiterlijk en zijn vaak puntig. Dit is niet aan te raden als je schoenmaat 48 of hoger hebt. Je kunt dan toch beter kiezen voor een meer afgeronde vorm. Kies je daarbij ook nog voor de hogere modellen, dan valt de lengte van je voet minder op, terwijl ze nog steeds erg mannelijk staan. Hoe langer de voet, hoe groter de kans op loopproblemen. Het is altijd slim om te investeren in een goed ondersteunend voetbed. Hou er rekening mee dat deze ook in je schoen moet passen en koop dus nooit een schoen in een te kleine maat.

Zoek je schoenen in grote maten? Bestel ze eenvoudig online. Je hebt meer keuze, meer aanbod, en vaak de volgende dag al in huis.